2011. január 12., szerda

Felmérés új módon

Lassan lezárul az első félév az általános iskolákban, így tanulóink szinte minden tantárgyból félévi felméréseket írnak. Én gondoltam egy merészet, és úgy döntöttem, 6. osztályban a félévi felmérés elméleti részét is a számítógép segítségével íratom meg informatikából. Elkészítettem egy űrlapot, feltettem a tanulóim által is kedvelt Edmodo rendszerbe, ahol mindenki névvel ellátva töltötte ki az űrlapot. Már a felmérés közben megjegyezte egyik tanítványom: "De jó lenne, ha mindig így írnánk a felméréseket." 
Ez számomra mindennél többet jelentett. 
 

Az űrlap itt tekinthető meg: 

Néhány eredményt szeretnék bemutatni::

Hogyan nevezzük a számítógéphez tartozó eszközök összességét?

Válaszd ki a háttértárolókat!
nyomtató
3  21%
pendrive
11  79%
egér
0  0%
winchester
9  64%
floppy
14  100%
DVD
11  79%

A tanulói visszajelzések megerősítettek abban, hogy tanulóimmal, amikor a tananyag is lehetővé teszi, a felméréseket ilyen módon írassam meg német nyelvből és informatikából is, hiszen így a digitális kompetenciájukat is fejlesztem. A tanulók elmondták azt is, hogy szívesen gyakorolnának németórákon is a számítógépen, én pedig szívesen teljesítem a kérésüket.

"Egy jobb világban mindenki a gyermekektől tanul majd. Most sietve igyekszel tanítani őket. Senki sem tanul tőlük, pedig ők oly sok mindenre megtaníthatnának." /Osho/ 

4 megjegyzés:

 1. Kedves Rita! A fentebb írt idézetre egyszer én is rátaláltam, és megdöbbentett ennek igazsága.

  VálaszTörlés
 2. Kedves Irma!
  Köszönöm a látogatásodat:)

  VálaszTörlés
 3. Kedves Rita!

  Nagyon szuper vagy!
  Iskolád, Főnökök büszke lehet Rád, hogy ilyen tehetséges, gyermekek érdekeit, fejlesztését, a tehetséggondozást kiemelten kezelő Kolléganője van. Remélem értékeli is!

  Az idézet szerintem is nagyon igaz, de sajnos csak kevesen élnek annak lehetőségével, hogy a gyerekektől is lehet tanulni.

  Egy ízig-vérig PEDAGÓGUST tanítványai átsegítenek minden akadályon! Ahogy Téged is!

  Gratulálok!

  Zsike

  VálaszTörlés
 4. Kedves Zsike!
  Köszönöm a látogatásodat, a szavaidat és nem utolsósorban a barátságodat:)
  Igen, a gyerekektől, főleg a mai digitális bennszülöttektől nagyon sokat lehet tanulni. És ők szívesen is segítenek a munkámban. A tőlük kapott visszajelzések nagyon sokat jelentenek a munkámban:)

  VálaszTörlés