2012. január 29., vasárnap

PIL Akadémia

Informatikatanárként mindig szívesen veszek részt IKT-val foglalkozó tanfolyamokon. Főleg azokat kedvelem, amelyek távoktatás formájában zajlanak.
Egy ilyen, féléves tanfolyamot kezdtem el a hétvégén, amely egy egész napos előadássorozattal indult Budapesten. A 200 résztvevő között végre megismerkedhettem azokkal a kollégákkal is, akikkel már egy-egy tanfolyamon virtuálisan dolgoztam. Nagyon jó volt, hogy személyesen is megbeszélhettük a tapasztalatainkat, kicserélhettük a módszertani ismereteinket. Természetesen lehetőség volt újabb kapcsolatok kialakítására is. Érdekes volt hallgatni az ország másik részéből érkezett kollégákat arról, hogy náluk hogyan használják az IKT-s eszközöket.
A nap folyamán 7 előadást hallgattunk kisebb csoportokban különböző témákban. Mivel nagyon gyakorlatorientált a képzés, ezért sokszor fel sem tűnt, hogy repül az idő.  Csak azt vettük észre, hogy már egy másik teremben vagyunk s újabb témát hallgatunk., s újabb hasznos információkhoz jutunk.
A munka igazából egy keretrendszeren keresztül folyik majd, itt tudunk egymással kommunikálni, segítséget kérni és természetesen így kapjuk a tananyagot, a feladatokat is. Nagyon tetszik, hogy lehetőség nyílik arra is, hogy az azonos tantárgyat tanítók külön csoportokban is megbeszélhetik tapasztalataikat. A fórumbejegyzéseket böngészgetve már így is több számomra új, eddig ismeretlen  weboldalt ismertem meg,
Kíváncsian várom a folytatást:)


3 megjegyzés:

 1. Köszönet a konferencia szervezőinek a tartalmas és lendületes programokért. Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz. Észre sem vettem az idő múlását. Kíváncsian várom a folytatást.
  Nekem még mindig gondom van a regisztrációval a http://us.partnersinlearningnetwork.com/Pages/default.aspx oldalon. Ha bárki tudja, hogy miért nem sikerül, jelezzen! Köszönöm!

  VálaszTörlés
 2. Kedves Boszorka!
  Próbáld meg itt: http://www.partnersinlearningnetwork.com/Pages/default.aspx
  Nekem sem sikerült először:)

  VálaszTörlés
 3. Kedves Rita! Benyomásaiddal, élményeiddel osztozva én is kíváncsian várom a folytatást!

  VálaszTörlés