2011. március 27., vasárnap

Nyelvoktatás

Az internet kiváló lehetőséget teremt  a nyelvtanároknak az idegen nyelvek oktatására. Rengeteg angol nyelvi oktatójáték, gyakorlófeladat, videó található, amelyek az oktatást segítik. Szerencsére más nyelvekhez, így a némethez is találunk, találhatunk segédanyagokat.
Tanulóink a tanév végén idegen nyelvekből szóbeli és írásbeli vizsgát is tesznek, melynek egyik része a hallás utáni értés, mint az igazi nyelvvizsgán. Mivel ennek a területnek a gyakorlására kell a legtöbb időt fordítanunk, ezért már évek óta gyűjtöm az olyan nyelvkönyveket, amelyekhez autentikus szövegek is találhatók  (eleinte kazettán, később CD-n) De ezek a gyakorlóanyagok előbb-utóbb elfogynak, ezért megpróbálkoztam videós anyagokkal, amelyeket az interneten itt találtam. Sajnos több link már nem működik, de azért találtam itt is remek képi anyagot. A feladatokat magam találom ki hozzájuk, így a tanulók már szívesebben végzik ezeket a feladatokat, és több sikerélményük is van. 
A kedvenc videó két kamaszgyermekről szól. 
Öröm volt számomra az is, hogy a tanulók elkezdték felírni a videók URL címét, mire megbeszéltük, hogy felteszem az Edmodo-s osztálytermükbe, így bármikor újra nézhetik a filmeket.
Az interaktív táblákon vetített kisfilmek olyan érzést keltenek a tanulókban és bennem is, mintha moziban ülnénk
Remélem, tanév végén e részterületen is előbbre lépést tapasztalunk.


2 megjegyzés:

  1. Jó munkát és további lelkesedést kívánok munkádhoz: Irma
    Nem akarok becsatlakozni a Sulivilágba?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Irma!
    Most kicsit időhiányban szenvedek (iskolai programok, továbbképzés), de legkésőbb a tavaszi szünetben mindenképpen csatlakozni szeretnék.:)Köszönöm a meghívót is a Sulivilágba!

    VálaszTörlés