2011. június 2., csütörtök

Szófelhő

Már két napja próbálok egy újabb szófelhőt létrehozni a blogomból. Először a Wordle programmal próbálkoztam - ami régebben már sikerült- de most valami probléma adódott. A GYIK segítségével arra jöttem rá, hogy talán a Java alkalmazással lehet gond, de annak frissítése után sem történt semmi. Mivel nem szeretem feladni a dolgokat, ezért kerestem egy másik alkalmazást, így találtam a Tagul szófelhő készítőt.
Igaz, hogy itt kevesebb alakzat közül választhatunk, de választhatunk a fontok közül, a színeket is beállíthatjuk. Bemásolhatunk szöveget, vagy megadhatunk egy URL címet is. Én a blogomból készítettem szófelhőt. Nem utolsósorban, nem kell regisztrálnunk, hiszen pl. a Facebook-os fiókunkkal is bejelentkezhetünk.

Én a pentagram alakzatot választottam elsőként, és ezt sikerült alkotnom.
http://tagul.com/preview?id=27959@1

A szófelhő érdekessége, hogy ha egy adott szóra állunk, akkor különböző weboldalakra ugorhatunk, illetve akár a google-ban újabb oldalakat is megjeleníthetünk.
Saját blogom jelenik meg:
http://tagul.com/preview?id=27959@2

A Google találatait mutatja meg új ablakban (ez is beállítás kérdése):
http://tagul.com/preview?id=27959@3


A programban összesen 20 szófelhő készíthető, a mű képként is elmenthető, illetve a kód segítségével beágyazható weboldalba is.1 megjegyzés: