2013. szeptember 8., vasárnap

Új kihívások



Elkezdődött az új tanév, ami tele van új feladatokkal, új kihívásokkal, sok változással 

Én is egy nagyon szép munkát kaptam: az egyik első osztály tanító nénije lettem. Mindig irigykedtem a tanító nénikre, akik bevezetik a kisgyerekeket az írás, olvasás, számolás rejtelmeibe. Amikor az elmúlt években helyettesítenem kellett elsőben, mindig rengeteg energiát kaptam tőlük. Most ezt nap mint nap tapasztalom. Bár még csak pár nap telt el az új tanévből, a gyerekek lelkesedése, kedvessége, tudásszomja kárpótol a sok bizonytalanságért. 

Mindennél többet jelent számomra, hogy szeretik az iskolát, szívesen jönnek tanulni, mosolygósak, örülnek minden új dolognak. Érdekes volt hallani, hogy azért szeretik az iskolát, mert itt lesz házi feladat, lehet tanulni. Bízom abban, hogy sokáig így gondolják majd.

Érdekes volt látni a szülők között is ismerős arcokat. Nagy öröm, hogy bíznak a gyerekek tanító nénijében, érdeklődnek, a kéréseket teljesítik, a javaslatokat megfogadják.
Mivel eddig nem kaptak a gyerekek tájékoztató füzetet, ezért a szülőkkel való könnyebb kapcsolattartás érdekében a Facebook-on zárt csoportot hoztam létre, ahol bármi kéréssel, problémával fordulhatnak hozzám a szülők, illetve én is tájékoztatni tudom őket a programokról, rendezvényekről.

A gyerekeknek pedig létrehoztam egy osztályblogot, ahova feladatokat, internetes játékokat teszek fel, amiket a szülőkkel együtt használhatnak.

Remélem, sok örömben, sikerben lesz részünk a közös munka során.

“A jó tanító nem saját tudásának gyümölcseit osztja meg a tanítványaival, hanem megmutatja nekik, hogyan arassák le saját gondolataik gyümölcseit.”
(Kahlil Gibran)

5 megjegyzés:

  1. Szia Rita!

    Örülök, hogy a tanítói végzettségedet is hasznosítani tudod a jövőben.
    Ismerve egyéniségedet, biztos vagyok abban, hogy a gyerekek és a szülők is szeretni fognak és szárnyalsz velük, és ehhez még az idézet szerint cselekszel, csak szép eredményekre, sikerekre, örömökre számíthatsz!

    Gratulálok, az osztálybloghoz, és ahhoz, hogy a szülőkkel megtaláltad a napi kapcsolattartás formáját a Facebook-on a zárt csoportban.

    Mikor lesz az, hogy ilyen nagyszerű pedagógusok alkotják a tantestületeket?

    Csak így tovább!

    Zsike

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsike!

      Nagyon köszönöm bátorító és kedves szavaidat. :) Ezek is erőt adnak a munkához.

      Az osztályblogot is folyamatosan igyekszem bővíteni, hogy a kisgyerekek minél több lehetőséget kapjanak a gyakorlásra, a játékos feladatokra.

      Remélem sok-sok közös örömben, élményben lesz részünk a gyerekekkel.

      Törlés
    2. Kedves Rita!

      Ebben biztos vagyok!

      Zsike

      Törlés
  2. Kedves Rita!
    Örülök, hogy kis elsősöket kaptál ebben az évben.
    Hasonló játékos feladatokkal igyekszem én is örömtelivé tenni a gyerekek tanulását. Már találtam is egy újat az osztályblogodban, amit köszönettel viszek is tovább.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Irma!
    Nagyon örülök, hogy már most találtál az osztályblogon jó feladatot. Igyekszem mindig új játékokat, feladatokat keresni.
    A gyerekek nagyon élvezik az interaktív táblát, szeretnek dolgozni vele, remélem ez sokáig így is marad:)

    VálaszTörlés