2015. április 12., vasárnap

Varázsképek avagy Thinglink

Mik is ezek a varázsképek? Tulajdonképpen a Thinglink és a LearningApps alkalmazások ötvözete, amiknek a használatáról már több helyen is olvastam. Így például a Tanárblogo , illetve kedves ismerősöm Benedekné Fekete Hajnalka egyik oldalán is. 
Eddig nem volt rá időm, hogy kipróbáljam őket, de most elhatároztam, hogy megismerkedem velük, hiszen a látott "alkotások" nagyon megtetszettek. Nem is kellett csalódnom, mert két olyan alkalmazást ismertem meg, amik könnyen használhatók, a gyerekek is egyszeűen készíthetnek segítségükkel feladatokat. Másrészt szeretek kipróbálni újdonságokat, amikkel magam készíthetek feladatokat, rejtvényeket, kvízeket. A legnagyobb motivációm viszont az volt, hogy a gyerekek sokszor megkérdezték, az órákon - amikor nem a tankönyvkiadó digitális tananyagát használtam, hanem a saját készítésűt - hogy mivel csináltam és ők is szeretnének ilyet csinálni. Ez a két alkalmazás pedig kiválóan alkalmas erre. Az egyik gond esetleg az lehet, hogy ők még nem tanulnak idegen nyelvet, így kezdetben biztosan több segítség kell nekik. Bár abban is biztos vagyok, hogy hamar rájönnek arra, mit hol találnak és sokkal jobb feladatokat készítenek, mint én. :)

Az első alkalmazás a Thinglink, ahova bejelentkezhetünk Facebook, Twitter, Google+ jelszavunkkal és felhasználónevünkkel is.
A megjelenő oldalon a Create gombra kattintva kezdhetjük a munkát. Ezután ki kell választanunk azt a képet, ahova majd címkéket helyezünk el különböző feladatokkal.

Itt  több lehetőségünk van:
  • kiválaszthatunk képet a merevlemezünkről  (Upload from hard drive)
  • interneten talált kép URL-címét másolhatjuk be (Web)
  • Facebook-ról importálhatunk be képeket (Import from Facebook photos)
  • nyilvános Flickr képeket importálhatunk (Import from public Flickr images)





A kép bármely részére kattintva helyezhetünk el címkéket (Tag), Természetesen a címkék kinézetét is megváltoztathatjuk, ha a piros nyíllal jelölt ikonra kattintunk. Választhatunk szívet, nyilakat, egyszerű kört (stb.) is a címkézésre.





A Link or image address helyre pedig bemásoljuk, beillesztjük a kép vagy internetes oldal URL cmét. Ne feledjük el, hogy a Save tag gombra kattintva menthetjük el a címkét és a feladatot.
Ha végeztünk, akkor a Save image gombra kattintva menthetjük el  munkánkat.




Lehetőségünk van munkánk megosztására is. A piros nyíllal jelölt ikonra kattintva kapunk egy újabb kis ablakot, amiben számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre. (pl. megoszthatjuk a különböző közösségi oldalakon)
Kapunk kódot is, amelynek a segtségével beágyazhatjuk munkánkat blogunkba is.



Nagyon örülök, hogy kipóráltam ezt az alkalmazást, hiszen a munka közben meg is kedveltem, egyszerűsége, könnyű kezelhetősége miatt is. Az eredmény pedig magáért beszél.

Végül álljon itt egy általam készített varázskép:







2 megjegyzés:

  1. Kedves Ritus!
    Köszönöm szépen az ötletet.
    Nagyon tetszik!
    Megint csak azt kell rá mondani: egyszerű és nagyszerű!:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Irmus!

    Tényleg nagyon egyszerű és látványos képeket lehet vele készíteni. :)

    VálaszTörlés