2011. szeptember 13., kedd

Tananyagok az iskolában és otthon

Már nagyon sok tanfolyamon vettem részt, de csak kevés olyan volt köztük, amit a későbbiekben hasznosítani tudtam volna.

A legutóbbi tanfolyamok, amelyeket a PROMPT Oktatóközpont szervezett pedagógusoknak, viszont olyan sok hasznos tudással vérteztek fel, amit még évek múlva is használni tudok. Hiszen többek között olyan programmal ismertetett meg minket, mint az Exelearning, amellyel egyszerűen készíthetünk tananyagokat, amelyekbe teszteket, médiaelemeket is könnyedén beilleszthetünk. 


Az elmúlt tanévben mindig gondot jelentett, hogy az otthon elkészített feladatokat nem mindig sikerült az iskolában is elindítani. Ezt a problémát is megoldotta az Exelearning. 

Mivel a tanévet ismétléssel kezdjük, ezért a tavaly készített feladatokat is jól tudom használni. Lelkesedésemben elhatároztam, hogy ezeket a feladatokat a tanulók számára otthon is elérhetővé teszem. Ebben is segítséget jelentett a tanfolyam, hiszen olyan oldalra hívta fel a figyelmemet, amelyet addig nem ismertem.(www.staticloud.com)
Az 5. osztályosok közül nagyon sokan gyakoroltak az oldal segítségével, sőt olyan kisdiák is volt, aki a 6. osztályosoknak készült feladatot is kipróbálta. A feladatok itt találhatók. 
Természetesen az oldalt folyamatosan szeretném bővíteni. 
Szívesen veszem a javaslatokat az újabb és újabb feladatokhoz!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése