2012. április 22., vasárnap

Föld napjaA Föld napja alkalmából iskolánkban témahetet tartottunk, aminek fő témája a környezet, a természet volt. Az elmúlt héten a diákok minden tanórán ezeket a témákat járták körbe:

  • verseket, dalokat kerestek az interneten, amiket előadtak
  • újrahasznosítható anyagokból "varrtak" ruhákat, amiket egy divatbemutató keretében mindenki láthatott
  • PowerPoint bemutatókat készítettek a 7. és 8. osztályosok, amiket a hét utolsó napján be is mutattak az iskola tanulóinak
  • idegen nyelvű videókat néztek, illetve beszélgettek is a környezetvédelemről
  • plakátokat készítettek csoportokban
 A gyerekek nagy örömére a plakátokat ki is állítottuk az iskolában, így mindenki megcsodálhatja őket. Ezekből a munkákból készítettem egy kis összeállítást.

 
View more presentations from Trita19 

Természetesen nem maradhatott el az akadályverseny sem, ahol a felső tagozatosok a természethez kapcsolódó feladatokat oldottak meg. (pl. növények keresése, megnevezése, kép összerakása, ügyességi feladat, környezetvédelmi totó)

Az alsósok földünkről készítettek rajzokat, akadálypályán mérték össze ügyességüket, illetve az interaktív táblánál különböző állatos puzzle-t raktak össze, valamint akváriumos játékot is játszottak. A benti programokat követően került sor egy rövid túrára, amelyen a közelben található állatokat lehetett simogatni.

Reméljük, a látottakból, hallottakból minél több hasznos információhoz jutottak diákjaink.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése