2016. május 23., hétfő

Képregények Digitális Témahét után


A Digiátlis Témahéten a 3. osztályosokkal már használtuk a képregénykészítő alkalmazásokat. A gyerekek maguk választhattak a lehetőségek közül: készítettek avatarokat, a nagyon ügyesek pedig képregényeket alkottak. Mivel szívesen dolgoztak a képregénykészítőkkel, így elhatároztam, hogy a nagyobb tanulókkal informatikaórán is kipróbáljuk. Ez annyival volt könnyebb, hogy a nagyoknak már van informatikaórája, a száímtógépet nemcsak játékra használják, ismernek rajzprogramokat, tanulták a szövegszerkesztő használatát is. 

Nekik is megadtam a képregénykészítők leírását, amit az Osztályblogon találtak meg. Ők nem kérdeztek, nem kértek segítséget, hanem nekikezdtek a feladatnak. A témát szabadon választhatták ki, de természetesen megkötés volt, hogy csűnya szavakat nem szabad használni, erőszak nem lehet benne és a téma is elfogadható legyen. Az alkalmazásst is kiválaszthatták. Szinte biztos voltam abban, hogy a legtöbben a Bitstrips-et választják.
Szépen dolgozott az osztály, segítettek egymásnak is.
A legnagyobb problémát az okozta, hogy az elkészült alkotásokat el kellett küldeni nekem. Sajnos ezt csak kerülőúton tudtuk megoldani:
1. Képmetszőt használtunk
2. PrintScreen billentyűt használtuk

Volt olyan tanuló, akinek a Képmetsző használata is új volt. Megbeszéltük, hogy mire lehet használni, hátha a későbbiekben is szükség lesz rá.

Néhány az elkészült alkotásokból:
Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize your own free slideshow design

2 megjegyzés:

  1. Szuper!
    Biztos imádnak a gyerekek az osztályodba járni!
    Gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:)
      A képregények közel állnak hozzájuk, szívesen is alkottak.

      Törlés