2011. június 27., hétfő

Tananyagelemek készítése

A  PROMPT Oktatóközpont tanfolyamán ezen a héten azt a feladatot kaptuk, gyűjtsünk vagy készítsünk tananyagelemeket. 
Mivel az interneten kevesebb olyan tananyag található, amely egy általános iskolában a német nyelv tanítása során hatékonyan használható, ezért elhatároztam, magam készítek tananyagelemeket, illetve átdolgozom, módosítom a már meglévő oktatási anyagaimat. 
Házi feladatként feltöltöttem HotPotatoes programmal készített keresztrejtvényt, párosítást. Nemcsak én, de a gyerekek is kedvelik az ezzel a programmal készített tananyagokat. A másik nagy kedvenc a Smart Notebook szoftver, amivel memóriajátékokat, anagramma feladatokat, akasztófajátékokat is készítettem. Ezek közül is feltöltöttem egyet házi feladatként. A program alkalmazásával változatosabbá, színesebbé tehetjük tanóráinkat.

Most két olyan kis tananyagelemet szeretnék bemutatni, amely újrahasznosítható is lehet, és amiket nem tettem fel az adatbázisunkba.
A VoiceThread alkalmazás segítségével gyakorolhatjuk a kommunikációt, kiderülnek a nyelvtani hibák is.
Először, könnyebb kérdésekre válaszolhatnának a gyerekek, utána pedig már elöljárószavas szerkezeteket is használhatnának.


A másikat a Quizlet alkalmazással készítettem, igyekszem bemutatni a program lehetőségeit is. Az elmúlt tanévben volt olyan csoportom, akik e programban akartak a szavakból felelni.





3 megjegyzés: