2011. augusztus 1., hétfő

Tesztek, kvízek készítése


Nagyon szerettem gyerekként is, és felnőttként is a gondolkodtató feladatokat, rejtvényeket. Külön öröm számomra, hogy az interneten nagyon sok lehetőségünk van arra, hogy mi is készítsünk tanítványainknak kvízeket, teszteket. Ezekből mutatok be most néhányat.

Az alkalmazásba egy rövid ingyenes regisztrációt követően tudunk belépni. Ha ezen túljutottunk, akkor nemcsak készíteni tudunk kvízeket, hanem a mások által készítetteket ki is próbálhatjuk. Sokféle témában tehetjük próbára tudásunkat: pl. biológia, földrajz, nyelvek, stb.
Az eXeLearning-ben készített tananyagomhoz készítettem egy kvízt, ami itt próbálható ki. Szerintem bármely tantárgynál kiválóan használható, az idegen nyelveknél pl, a szókincs ismétlésére, gyakorlására, vagy akár kisebbeknél számonkérésre is.
Az alkalmazással teszteket is készíthetünk. Biztos vagyok benne, hogy a következő tanévben ezt az alkalmazást is sűrűn fogom használni, mivel gyorsan lehet vele dolgozni az egyszerű, egyértelmű felületének köszönhetően (bár az oldal angol nyelvű)

Az alkalmazásba beléphetünk tanárként, diákként, vagy akár szülőként is.  A belépést követően kialakíthatjuk a kinézetünket. (ruházat, arc, háttér beállítása, stb) Természetesen itt is választhatunk a játékok közül, ahol láthatjuk azt is tanárként, hogy milyen eredményt értek el tanulóink az adott feladatnál. Ennél számomra sokkal érdekesebb, hogy magunk is kiélhetjük kreativitásunkat. Többféle feladat közül választhatunk: szókeresés, anagramma, teszt és akasztófa. Én ez utóbbit próbáltam ki. Az eredmény  itt próbálható ki.

Természetesen ezeken kívül még nagyon sok lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy óráinkat színesebbé, érdekesebbé tegyük.

5 megjegyzés:

  1. Teszt készítéshez oktatók számára egy új webalkalmazás: http://testline.hu/

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jónak tűnik:)
    Köszönöm az ajánlást, mindenképpen kipróbálom.:)

    VálaszTörlés
  3. Ez a testline.hu rendkívül profinak tűnik, olyan dolgokra gondoltak benne ami nekem eszembe se jutott eddig, pedig nagyon régóta gyártok teszteket én is diákjaimnak. A külcsín lehetne szebb egy kicsivel, de ez legyen a legnagyobb baja :)

    VálaszTörlés
  4. A what2learn csak fizetősen lehet játékokat létrehozni?

    VálaszTörlés
  5. Már régen néztem az oldalt, de most azt látom, hogy csak a hangman játék készíthető ingyenesen, a többihez prémium fiók kell.

    VálaszTörlés