2014. október 6., hétfő

Prezentáció Prezi-vel


Elkezdődött ez a tanév is. Kicsit nehezen indult, de aztán minden szépen a helyére került, megérkeztek a gyerekek, akikkel öröm a munka. A 2. osztályosok sokat gyakoroltak a nyári szünetben is, ami nagy öröm volt számomra. Többen sokat fejlődtek, ügyesedtek a nyár alatt, amit az eredményeik is mutatnak. 
Remélem, a későbbiekben is ilyen ügyesek lesznek.

A nagyobbakkal informatikaórán most kezdünk ismerkedni a Prezi-vel. Én már régebben is próbálkoztam vele, de mindig közbejött valami, ami miatt inkább viszatértem a PowerPoint-hoz. 
Több konferencián láttam bemutatót Prezi-vel, ezért elhatároztam, hogy most kipróbálom a gyerekekkel is.

Érdekes volt látni a reakciókat, miután elmondtam nekik, hogy mivel fogunk foglalkozni.Volt, aki azt mondta, hogy ő már látta, próbálkozott is vele és nagyon tetszik neki, hiszen nagyon látványos bemutatókat lehet vele készíteni. Akik nem ismerték, ők is lelkesen fogtak a munkához. Amikor pedig meglátták a sablonokat, akkor már mindenki azt mondta, hogy ez nagyon jó. A szöveg mellett rögtön próbálkoztak a kép és a videó beszúrásával is. Zenét is szerettek volna, de a számítógépeknél nincs hangfal, így ennek nem lett volna sok értelme. Volt olyan tanuló is, aki az iránt érdeklődött, hogy csak a sablonokat lehet-e használni. Örültem annak is, hogy nem kapkodták el a munkát, inkább igyekeztek megismerni a funkciókat. Ha valaki megtalált valamit, akkor segített a társainak is.  

Én úgy gondolom, hogy egy programot akkor tudunk a legjobban megismerni, ha magunk jövünk rá sok dologra. Így a 7. osztályosoknak is csak a sablonokig segítettem, utána maguk fedezhették fel a funkciókat.
Pl. keret változtatása, új keret beillesztése, a keretek mozgatása, nagyítása, keretek törlése, testreszabás, stb.

Segítéget csak akkor kéttek, amikor menteniük kellett az elkészült munkáikat. A mentés után meg is osztották velem az "alkotásaikat".

Néhány munka:

Háttértárolók

Számítógép

Összességében elmondhatom, hogy a gyerekek szívesen dolgoznak a Prezi-vel. A későbbiekben természetesen kipróbáljuk majd a saját sablont is.

Én is megkedveltem, mert könnyű a használata, valamint nagyon gyorsan lehet vele látványos bemutatókat készíteni.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Rita!

    Csak gratulálni tudok, hogy milyen sokoldalú és alapos munkát végzel.
    Tudom a Szülők Is örülnek!
    Remélem a vezetés is értékeli.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsike!

      Köszönöm kedves szavaidat:)
      Sok gyerek még otthon is foglalkozik a Prezi-vel, aminek nagyon örülök.

      Törlés