2018. április 10., kedd

Nagy munkában - Digitális Témahét 2018


A Digitális Témahét 2. napján több osztály vette ki részét tavaszi projektünkből. Természetesen mindenki az életkorának megfelelő feladatokat kapott.

Az 1-2. osztályosok az Okosdoboz feladatait oldották meg: gyakorolták a szövegértést, szóalkotást, megoldottak logikai feladatokat is. Nagyon jó volt, hogy a feladatok megoldása után a gyerekek azonnal visszajelzést kaptak az eredményeikről. Öröm volt látni a kis elsősök csillogó, vidám szemét, amikor meglátták a 80% feletti eredményeiket. Akadtak olyan kisgyerekek is, akik addig gyakoroltak egy-egy feladatot, amíg hibátlanra nem sikerült. Annak külön örültek amikor elmondtuk, hogy tableten is gyakorolhatnak otthon.
Akik eleinte bizonytalanabbak voltak az egérhasználatban, az óra végére már ők is biztosabbak lettek.



Az 5. osztályosok ma főként programozással foglalkoztak: Többen közülük a Scratch Jr alkalmazásban animációkat is készítettek. Ez azért újdonság számukra, mert a heti 1 órában eddig animációt a LogoMotion alkalmazásban készítettek. Olyan tanuló is volt, aki még hangot is tett be az animációjához. 

A 8. osztályosok QR kódokat készítettek az alsósoknak, amelyeken tavaszhoz kapcsolódó találós kérdéseket helyeztek el. Ezeket a QR kódokat a Linoit felületükön helyezték el. Többen megkérdezték, hogy ki lehet-e próbálni a leolvasást. Az igen válasz után többen az újonnan megjelenő kódokat tesztelték sikerrel.
Az ügyesebbek készítettek feladatokat a LearningApps alkalmazásban, amit a kisebbek majd ki is próbálhatnak.

A mai napon készültek még gondolattérképek és rajzok is.

A mai napról egy kis kedvcsináló: 






2 megjegyzés: