2019. október 19., szombat

CodeWeek 2. - Családi programozás



A CodeWeek keretében október 16-án került sor egy családi programozásra, amelyen nagyszülők, szülők közösen kódoltak, programoztak az unokákkal, gyerekekkel. Ez már nem az első alkalom, hogy felnőtteket is meghívunk egy-egy eseményünkre, hogy lássák, mivel is foglalkozunk az iskolában.

Az idei eseményen részt vevő szülők, nagyszülők már 2. alkalommal tisztelnek meg minket a jelenlétükkel, így már sejthették, mivel is fogunk foglalkozni.

Ezen  a délutánon Edison robottal ismerkedtek kicsik és nagyok. Ráhangolódásként először tapssal irányítottuk Edit. Végül sikerült kis robotunkat eljuttatni a starttól a célig csak a taps segítségével.

Ezt követően az Edblocks alkalmazást néztük meg: megbeszéltük, melyik utasítás mit is jelent. A résztvevők azt a feladatot kapták, hogy mozgást, fényeket és hangot is programozzanak be. Természetesen ezeken kívül még bármit tehettek a kódsorba. A nagyszülők, szülők dolgozhattak közösen az unokákkal, gyerekekkel,  de akár külön is. Az egyik nagyszülő az akadálykerülést is beprogramozta, ami a többi gyereknek is elnyerte a tetszését. Nagyon vicces volt, amikor a 8 Edison egyszerre mozgott.




Eközben 2 kislány az anyukájának, nagymamájának tanította a ScottieGo társasjátékot. Ők a robotika szakkörön már nagyon messze eljutottak a játékban. Jó volt látni, hogy milyen ügyesen magyarázták a gyerekek a kódolást. Büszkén mutatták meg azt a pályát, ahol éppen tartanak. (Ott már ismétléseket is kell használni és szereplőket is kell váltani)


A jó hangulatú foglalkozáson az idő nagyon hamar eltelt, de megbeszéltük, hogy jövőre az Artec robotkészletből építünk és programozunk közösen robotokat.

Ezúton is köszönjük a nagyszülők, szülők aktív részvételét:)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése